På tur for å hente seil

Seil som materiale. Perfekt tll gjenbruk, fint for miljøet, og fint for deg.

Tenk på alt det stoffet, materialet som går med til et seil! Og når seilet et utbrukt, går det oftest på fyllinga. Og det er synd, fordi det har fortsatt et stort potensiale. Mange bruker seil til å spenne opp som skyggeseil. Litt færre syr nye produkter av dette fantastiske materialet. 

 

Har du et gammelt seil, eller kjenner du noen som har gammelt seil, gi meg et hint!

Seilduk kommer i mange varianter og Dacron er kanskje det mest egnete for produkter som jeg lager. Men også laminatseil er fint til større bager. Seil er vindtett, vannbestandig og mye seil er veldig lett. Det gjør det godt egnet til å bruke som reisebager. Seil av det mykere slaget er fint å bruke i bager, spesielt når det skal stues bort i båten. Stivere seil er supert til oppbevaring i båten, kurver og liknende. 

Seil fra Bavaria Match 35SeilnummerBrukbare ting fra seilet

Spinnakere og gennakere i friske farger er topp å bruke til dekor på produktene, men for tynt til å brukes til vesker og bager med mindre de blir foret. 

Produkter av seil er slitesterkt og tåler godt vann og en vask. 

Når jeg får et seil plukker jeg det helt fra hverandre, og bruker så mye jeg kan. Mye flott tauverk som også blir kveilet opp og brukt på syrommet.

Så ikke kast seilet ditt før du har sjekket om det kan gjenbrukes!