Med SY Go Beyond over Atlanteren

Med SY Go Beyond over Atlanteren

Barndommens sommere handlet om seilbåt, med av og på på KNS-cruise langs norskekysten, vår-og høstmønstringer i Sandspollen og ellers mange turer i Oslofjorden. 

I 2009 fikk jeg oppfylt en gammel drøm da jeg ble med gode venner over Atlanteren. Elin og Mads la ut med Go Beyond, en Jeanneau SO 42,5, sommeren 2009 og var ute i tre år, og etter å ha seilt kloden rundt, kom hjem til stor fest St. Hans aften 2012.

Det var rett og slett en helt fantastisk tur, men mye gøy som man må finne på sjæl når man oppholder seg rett under 16 døgn på 2-3 kvadratmeter. For de nysgjerrige lever bloggen fra denne overfarten videre her. Et minne for livet!

Elin og Mads solgte båten i 2013/14, og gikk tilbake til landkrabbetilværelsen.

Go Beyond på Union Island 2009

Men jaggu dukket ikke gennakeren til SY Go Beyond 
helt tilfeldig opp i min egen hage i 2020.

En forespørsel etter gamle seil på "Seilere på Facebook", gjorde at jeg brettet ut dette seilet, og trodde knapt mine egne øyne da jeg så at seilet hadde et navn. Seilet har vært rundt jorda med Elin og Mads Dessen, og gennakeren fikk jeg av eier nummer to.

Nå har den foreløpig blitt til en vindjakke, mange små vesker og mye fin dekor på bager og annet jeg lager.